Головна Новини Взяла тростину і гамселила до смерті: засудили жінку яка в ювілей вбила...

Взяла тростину і гамселила до смерті: засудили жінку яка в ювілей вбила власну матір

На Тернопільщині до 5 років позбавлення волі засудили жінку яка у свій 50 день народження палкою забила маму до смерті. Трагедія сталася в селі с. Жабинці 4 жовтня 2020 року.

Напередодні дня народження жінка приймала гостей. Після чого між жінкою, яка вживала алкогольні напої та її мамою стався словесний кофлікт який переріс в побиття матері.

Як вдалося встановити суду, ювілярка взяла дерев`яну палку і умисно нанесла матері численні удари в область передньої частини голови, шиї та тулуба, спричинивши їй тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травма з крововиливами під оболонки та в речовину головного мозку, закриті переломи лівих великих ріжків під`язикової кістки та щитовидного хряща гортані з крововиливами в оточуючих місця переломів м`яких тканинах, відкритий перелом кісток спинки носа, рану на спинці носа, рану на нижній повіці лівого ока, два садна на обличчі, садно в потиличній ділянці голови, два садна на шиї, садно на передній поверхні грудей та садно на спині, два садна на лівій кисті та садно на правому передпліччі, десять синців на обличчі, два синці на лівій вушній раковині, синець в лівій завушній ділянці, три синці на шиї з крововиливами в підлягаючих м`яких тканинах, синець на тулубі, два синці на лівому передпліччі, три синці в ділянці лівого променево-зап`ястного суглоба, два синці на лівій кисті, дев`ять синців на правому передпліччі та синець на правій кисті, крововиливи під кон`юнктивальні оболонки лівого ока та його повік, крововилив під кон`юнктивальну оболонку нижньої повіки правого ока- крововиливи в слизову оболонку обох губ та щік, рана слизової оболонки верхньої губи. Внаслідок заподіяних ушкоджень потерпіла померла.

Суд також враховує відносини, які склалися між обвинуваченою та потерпілою. Те, що потерпіла внаслідок стану здоров`я (згідно показань свідків старечого маразму) систематично ображала свою доньку, обзивала нецензурними словами, «кидала» в її бік прокльони.

Таким чином протиправні дії обвинуваченої були спровоковані поведінкою потерпілої, дії якої носили системний характер.

Ці обставини суд визнав як такі, що пом’якшують вину жінки.

Суд визнав жінку винуватою в пред`явленому їй обвинуваченні за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України і з застосуванням ст. 69 КК України призначити їй покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

Суд зобов’язав службу у справах дітей Васильковецької сільської ради вирішити питання щодо влаштування малолітньої доньки у будинок дитини або встановлення над нею опіки чи піклування.