Головна Новини Вже з понеділка тернополяни зможуть придбати газ на зиму за літньою ціною

Вже з понеділка тернополяни зможуть придбати газ на зиму за літньою ціною

20 серпня  НАК «Нафтогаз України» повідомив про запуск на ринку природного газу України нового продукту «Газовий депозит».
Даний продукт передбачає можливість побутових споживачів (населення) за умови 100% передплати вартості газу, використовувати куплений газ за фіксованою літньою ціною, яка, як заявляє НАК «Нафтогаз України» буде на 25-30% нижчою за зимову.

Від понеділка, 9 вересня, скористатися даною можливістю зможуть і тернополяни. Як розповідає заступник директора ДП «Газпостач» ПрАТ «Тернопільміськгаз» Галина Голоюха, побутовий споживач зможе закупити на цих умовах до 25 тис. куб. м. газу і скористатися ними впродовж зимового періоду з 01 жовтня 2019 по 31 березня 2020 року.

  • Тернополяни мають змогу скористатися новим продуктом НАК «Нафтогаз» і придбати на зимовий період природний газ вартістю 5,99 копійок за кубічний метр. Крім цього доведеться сплатити ще 62 копійки за куб за послуги транспортування та розподілу природного газу, – розповідає фахівець. – Для замовлення послуги споживачу необхідно підписати додаткову угоду до Типового договору постачання природного газу та подати заяву з вказанням обсягів, які планує спожити. Також споживач обирає кількість місяців у проміжку від 1 жовтня до 31 березня, на які він хоче придбати газ за літньою ціною. Тобто, може зарезервувати газ на усі шість місяців, або на вибрані місяці. Для укладання додаткової угоди потрібен паспорт і ідентифікаційний код. Угода укладається до Типового договору на постачання природного газу, тож, якщо договір ще не укладений, заявнику потрібно мати з собою також документи на право власності. Після укладання додаткової угоди регіональний постачальник, у якого укладено договір на закупівлю газу з НАК «Нафтогаз України», резервує потрібну кількість газу.

До слова, оформити додаткову угоду можна як у відділі розрахунків на вулиці Шептицького, 20, так і на вулиці Родини Барвінських, 4. При укладанні угоди для купівлі газу на умовах «Газового депозиту» споживачі повинні оплатити одразу повну суму. Зробити це можна в касі підприємства або у відділенні банку. Скористатися можливістю купівлі газу за літньою ціною можна до 25 вересня.

Адміністрація ДП «Газпостач» ПрАТ «Тернопільміськгаз»