Головна Новини “Велике будівництво” на Тернопільщині набирає обертів

“Велике будівництво” на Тернопільщині набирає обертів

Ремонт першої ділянки на трасі М-19 у Тернопільській області буде завершено у червні Траса М-19 Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече перетинає Тернопільську область з півночі на південь і є частиною європейського коридору Е-85. Її протяжність у регіоні складає 212,5 км. Більшу її частину, 146,5 кілометра, оновлять цьогоріч завдяки ініціативі «Велике будівництво» Президента і Кабінету Міністрів України.

«Автомобільна дорога М-19 – рекордсмен за протяжністю дорожніх робіт. Цього року ми плануємо оновити у межах Волинської, Тернопільської та Чернівецької областей 278,7 км дороги», – розповідає голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.

Сьогодні тривають роботи на першій ділянці протяжністю 8 км. Вона пролягає через населені пункти Вишнівець і Старий Вишнівець у Збаразькому районі (км 275+300-283+300). Підрядна організація стартувала 21 квітня. Це перший об’єкт «Великого будівництва» на Тернопільщині. Завершити роботи на 8-кілометровому відрізку дороги М-19 дорожники планують 1 червня.

Неподалік Вишнівця вже відфрезували зношене покриття. Проводять регенерацію основи дороги на глибину 22 см. Укладають вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону, облаштовують узбіччя, в межах населених пунктів монтують тротуари, асфальтують заїзні кишені. Попереду облаштування верхнього шару з ЩМА і системи освітлення.

«Учасникам дорожнього руху слід бути обачними, адже рух здійснюється у реверсному режимі. Завершальним етапом ремонту стане нанесення дорожньої розмітки і встановлення нових дорожніх знаків. Уже за кілька тижнів водії з комфортом зможуть проїхати від Тернополя до Кременця», — коментує в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Ігор Раїнчук.

Невдовзі буде оголошено тендер на ремонт окремими ділянками дороги М-19 у напрямку Тернопіль — Заліщики.

Розпочато оновлення 5,5 км дороги Тернопіль — Ланівці На минулому тижні дорожники Тернопільщини приступили до роботи над другим об’єктом «Великого будівництва» у Тернопільській області.

29 квітня стартував поточний середній ремонт автошляху Р-43/М-19/-ЛанівціН-02 км 40+836-46+338 у місті Ланівці. На 5,5 км автошляху відфрезують старе покриття, зроблять регенерацію  основи дороги, укладуть два шари асфальтобетонного покриття, оновлять освітлення, автопавільйони і тротуари. Після цього на нову дорогу нанесуть розмітку, встановлять дорожні знаки тощо.

Підрядна організація розпочала демонтаж бордюрів і фрезування зношеного покриття. «Це перший поточний середній ремонт автошляху Р-43/М-19/-Ланівці-Н-02 за 20 років. Він є важливим транспортним коридором між обласним центром і районними центрами Збараж та Ланівці», — зазначив Ігор Раїнчук.