Головна Новини Більшість біців “Збруча” продовжить службу по-контракту

Більшість біців “Збруча” продовжить службу по-контракту

Сьогодні вранці у Тернопіль повернулися 40 бійців батальйону «Збруч».  На залізничному вокзалі хлопців зустрічали рідні, друзі та небайдужі тернополяни.

З квітами, синіми та жовтими кульками та вигуками «Герої» військових обіймали найближчі люди на пероні рідного міста. Стомлені і щасливі, хлопці раді, що нарешті повернулися додому.

Тернополянин Володимир Вівчар не попередив рідних, що приїде. Вирішив зробити їм сюрприз.

Було трохи важко залишати наших побратимів і їхати додому, – зізнається хлопець. –  Ми звикли одне до одного, здружилися, прикривали один одного, стояли пліч-о-плач у найважчі хвилини.

Марія із Старого Скалата Підволочиського району зустрічає коханого Віктора. Зізнаєтся, весь рік дуже переживала за хлопця, дала йому з собою оберіг, щодня телефонувала. Сьогодні пара нарешті разом. Дівчина не стримує сліз, побачивши коханого і міцно обіймає його.

Зустрічав бійців «Збруча» заступник обласного військового комісара Андрій Миськів, а також їх співслуживці, які напередодні повернулися додому.

“Хлопці відслужили рік і приїхали по демобілізації додому, – зазначив він. – Вони з лютого перебували в зоні АТО. Є деякі хлопці, що потребують реабілітації. На даний час є шість реабілітаційних центрів, де можна її пройти. В найкоротший термін всім дадуть посвідчення учасника бойових дій. Решта бійців залишилися на Сході. Більшість з них хочуть продовжити службу поконтракту”.

DSC_0799 DSC_0820 DSC_0840 DSC_0850 DSC_0860 DSC_0869