Головна Новини Бюджет Тернополя завдяки децентралізації на 26% більший ніж торік

Бюджет Тернополя завдяки децентралізації на 26% більший ніж торік

Фракція “Блок Петра Порошенка “Солідарність” підтримала бюджет Тернополя на 2017 рік, який складатиме 2 млрд 107 млн 928 тис. гривень. Це на 26% більше, ніж бюджет 2016-го.

Як зазначив секретар міської ради, керівник міського осередку партії «Блок Петра Порошенка» Солідарність» Віктор Шумада, значна частина коштів (майже 760, 3 млн. гривень) піде на виплату заробітних плат. Майже 100 мільйонів гривень – на енергоносії бюджетної сфери, 31 мільйон гривень – на пільгові перевезення, одноразова допомога малозабезпеченим складатиме 5 мільйонів гривень. Окрім цього, на сферу ЖКГ передбачено 251 млн грн., з цієї суми на капітальний ремонт житлового фонду піде 60 млн. гривень. Кошти передбачені також на побудову велоінфраструктури міста, на ці потреби передбачається витратити 970 тисяч гривень.

Загалом видатки загального фонду складуть 1 млрд 775 млн 373 тис. грн, спеціального фонду – 289,754 млн грн. У наступному році місто має самостійно профінансувати утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Зазначимо, депутати Тернопільської міської ради підтримали низку проектів, які важливі для життєдіяльності обласного центру. З них слід виділити ті, які передбачають модернізацію котелень, придбання комунального комп’ютерного томографа, капітальний ремонт житлового фонду, закупівлю нового обладнання для дитячої лікарні, зведення тролейбусної лінії до села Біла. Чи не вперше у бюджеті затверджений проект, за яким буде виділено кошти на побудову системи аерації на Тернопільському озері для відновлення екосистеми водойми. Окрім цього, у головному фінансовому документі на 2017 рік передбачений громадський бюджет у розмірі 7 мільйонів гривень. Зазначимо, за бюджет 20 грудня депутати Тернопільської міської ради проголосували одноголосно.