Головна Новини Бучаччанин висловився про неповнолітніх “хрущів” на мопедах

Бучаччанин висловився про неповнолітніх “хрущів” на мопедах

“Одразу хочу вибачитись перед категоріями людей, що буду описувати. Перед одними за те, що прямолінійно описуватиму якісь моменти життя, а інших, що заслабкі епітети писатиму (матюки в нашій групі заборонені ж..)
Отож. Ще за моєї пам‘яті було два моменти, після яких це навіженство, безнаказаність та безстрашність закінчувались. Перший, коли біля ратуші збили підлітка. Другий – коли у парку слід від падіння довго змивав дощ і ноги прохожих затоптували суху кров. У обох випадках – трагічні наслідки і у обох випадках – підлітки. Після цього батьки діставали якись страх і видимість розуму і не купували чадам транспорт «не по віку»…
Це було давно. Ці історії забуті. Підросло свіже покоління безпечних і недалекоглядних батьків. Підросли і «хрущі», як їх лагідно називають автомобілісти. Щовечора я спостерігаю табуни дітей на мопедах без єдиного засобу захисту, по двоє на одномісних пуркалах. І якщо ви думаєте, що купили дитині штуку, щоб кататись і отримувати естетичну насолоду – ви помиляєтесь. Ви вручили дитині «лотерею»: чи приїде він живим додому, чи приліпиться на чиємусь бампері, коли із такими ж влаштовує перегони по дорогам загального користування.
Чомусь складається враження, що окрім мене цю проблему не бачить ніхто. Ні батьки у силу неспроможності це зрозуміти. Ні поліція, котрі «поки не лупне – не хрестяться (чит. поки не буде чергової жертви не рухнуться). Даю підказку: щовечора на «універмазі» та біля пам‘ятнику Агнона – не початий край роботи (їзда без шолома і без документів)
А «надихнуло» мене на цей пост прохання мого 15-ти літнього сина купити йому скутер… Думаю, відповідь ви зрозуміли. Цим самим я зберіг йому здоров‘я, а можливо і життя на декілька років точно.
Чекаю вас в коментарях для обговорення проблеми. Або її немає і я собі напридумував ?

(Цей текст пишу під рев 50-ти кубових моторів під вікнами)”, – пише Oleg Grebenovsky‎ у групі Бучацькі справи