Головна Новини Брати яких підозрюють у розкраданні допомоги на ЗСУ шукатимуть підтримки у Президента

Брати яких підозрюють у розкраданні допомоги на ЗСУ шукатимуть підтримки у Президента

Сьогодні, 12 травня, у Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання, де обирали запобіжний захід для Івана і Андрія Козака. Братів підозрюють у розкраданні та присвоєнні грошей, які вони нібито збирали на допомогу ЗСУ. 

За версією слідства, з 24 лютого брати Козаки зі спільниками привласнили близько 13-ти мільйонів гривень. Ці гроші вони мали передати на потреби військових, однак половину коштів вони нібито присвоїли собі та купили елітні авто, айфони тощо.

Станомна 12 травня у банках на рахунках у братів Козаків є близько 4 мільйонів гривень. 

Під час засідання суду підозрюваний Іван Козак наголосив, що їх з братом та батьком хочуть зганьбити, вони готові співпрацювати зі слідством та довести, що невинні. 

“Я цього питання не залишу. Поїду до Президента!” – наголошував батько підозрюваного Івана Козака.

Прокурор вимагав запобіжний захід тримання під вартою, або ж заставу не менше одного мільйона гривень, а адвокат підозрюваного просив домашній арешт. 

В результаті суд призначив для Івана Козака запобіжний захід – 58 днів тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 410 прожиткових мінімумів доходів громадян – 1 мільйон 17 тисяч гривень.

Зазначимо, що таке рішення прийняли тільки до підозрюваного Івана. Щодо його брата Андрія та інших спільників обиратимуть інші рішення на подальших засіданнях суду.

У Прокуратурі прокоментували затримання псевдоволонтерів

“Тернопільських псевдоволонтерів, що використали пожертви на Збройні Сили України для власного збагачення, триматимуть під вартою Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого поліції, погоджені з прокурором, про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення понад 1 млн грн застави кожному, двом підозрюваним у використанні благодійних пожертв громадян на потреби ЗСУ для особистого збагачення під час воєнного стану.

Триває розслідування, що здійснюють слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.”

Джерело Файне місто