Головна Новини Брати Козаки і надалі залишатимуться під вартою

Брати Козаки і надалі залишатимуться під вартою

Ще 7 травня вони відвезли автомобілі воїнам на Ізюмський напрямок, а вже 10го почули обвинувачення у шахрайстві. Братів Андрія та Івана Козаків підозрюють у незаконному використанні волонтерських коштів. Зараз чоловіки на лаві підсудних. Обидва переконують — вони не винні.

Від 12 травня чоловіки у СІЗО. Таку міру запобіжного заходу їм обрали на початку слідства. На крайньому засіданні підозрювані і їхній захисник вкотре наголосили, що вважають тримання під вартою, або ж заставу у понад мільйон гривень для кожного – надто обтяжливим заходом. Тож і Андрій, і Іван прохали про домашній арешт в нічну пору доби, повідомляє Т1.

Прокурор натомість клопотав, щоб чоловікам продовжили строк тримання у СІЗо ще на 60 діб.

Суд постановив задовільнити клопотання прокурора, і залишив під вартою Андрія та Івана Козаків ще на 60 діб. На підготовчому судовому засіданні сторони заявляли й про інші клопотання.

Відкритим наразі залишається питання, куди і чому передали автомобілі і гроші, які при затриманні арештували у братів Козаків. Ті автівки, зокрема, які заявлені в обвинувальному акті, і які мали б знаходитись під арештом — передані на окуповану Луганщину, — розповів адвокат Козаків.