Головна Новини “Брак компетенції чи корупційна складова” – Володимир Кулак взявся за Тернопільський перинатальний...

“Брак компетенції чи корупційна складова” – Володимир Кулак взявся за Тернопільський перинатальний центр “Матері і дитини”

На апаратній-селекторній нараді в ОДА, привернув увагу всіх до тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати і дитина”. Там мали місце неодноразові трагічні випадки смертей новонароджених немовлят, є відкриті кримінальні провадження по фактах неналежного виконання лікарями своїх проф.обовязків, повідомив у ФБ Володимир Кулак. У листопаді 2017 року доктор медичних наук, професор втратив там свою новонароджену онучку. Пан Михайло Ярник, втратив дитину минулого року 09.04.2018. Справа Михайла Ярника, ще до недавна пилом припадала.. І коли він до мене звернувся ми її зрушили з мертвої точки, в першу чергу завдяки людяній позиції начальника обласної поліції.

Зі слів пана Михайла який втратив дитину, до речі він був присутній на родах і зняв відео, і тепер це важливий доказ, видно, що лікарі побачивши загрозу…, його дитині не роблять ніяких адекватних дій по протоколу, щоб рятувати дитину!!! а 52 хвилини!!!! чекають приходу і вказівку головного лікаря!!!!, щоб він дозволив зробити кесареве породіллі, коли він приходить і дає дозвіл на кесареве, виявляється що операційна зайнята, проходить ще трохи часу в загальному більше години, вони бачать що вже пізно кесарити, починають витягувати дитину вакуумним екстрактором.. і дитина через 5 днів помирає!!! Зі слів батька він втратив свою кровинку, тому що треба було негайно робити кесареве, але ж ніхто без керівника лікарні не брався рятувати! Чому!? Брак компетенції!? Чи може знову, якась корупційна складова!? Бо ж всі знають, що звичайні роди і кесареве розцінки різні, це знає кожен з нас!

Сьогодні зроблений величезний крок! Сьогодні за висновками наради головою Тернопільської ОДА Степаном Барною було дане протокольне доручення всім службам.., нач.поліції на наступній нараді звітував голові ОДА про хід розслідування. Камінь зрушено! Але остаточний лад там має навести власник лікарні Тернопільська обласна рада Віктор Овчарук.
P.S. і до речі, щоб не бути голослівним, щоб не казали що я це придумав, я сьогодні запросив на нараду в ОДА батька дитини…, він з перших уст розповів всім про свою трагедію, трагедію на рівному місці.. Цим кроком ми теж врятували не одне життя! А життя людини безцінне! Думаймо!