Головна Новини Богомол розповів як карають матерів, котрі вбили своїх немовлят

Богомол розповів як карають матерів, котрі вбили своїх немовлят

На Тернопільщині минулого року трапилося кілька випадків, коли на смітниках знаходили тіла новонароджених діток. Начальник головного управління національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол розповів як карають таких холоднокровних жінок, котрі викидали на сміття рідних дітей.

Перш за все, пан Богомол повідомив, що особи усіх горе-матерів встановлено. Проте одних притягнули до кримінальної відповідальності, інших – ні.

Річ у тім, пояснює Олександр Богомол, що, коли мати уже народжує мертве немовля, то це не вважається вбивством. А той факт, що вона викидає його тіло на смітник, швидше моральний, чим кримінальний.

Проте, якщо дитина народилася здоровою, а вже згодом загинула, тоді на горе-матір заводять кримінальну справу. До прикладу, були випадки, коли мати задушила немовля, або страшний випадок, коли жінка ножицями порізала маленьку дитину.

Варто зауважити, що санкція статті і кримінальна відповідальність за вбивство немовляти рідною мамою набагато легші за, скажімо, навмисне вбивство. Правоохоронці мотивують це тим, що після пологів буває, що жінка в неадекватному стані і не завжди відповідає за свої дії.

Очільник поліції додав, що як показує практика, до реального позбавлення волі таких матерів не засуджують.

Розповів Олександр Богомол і про страшний випадок, котрий трапився не так давно. Коли працівник знайшов мертве немовля на Малашівському сміттєзвалищі.  На даний момент досі триває розслідування.

Згадав очільник поліції і про страшний випадок, що трапився кілька років тому. Тоді 17-річна дівчина народила дитину в туалеті та викинула в погребну яму. Бідолашне немовля загинуло від того, що захлинулось фекаліями. У результаті суд визнав її винною та присудив до трьох років позбавлення волі, тоді ж звільнив від покарання та призначивши “випробування” на півтора року. А в 2014 році горе-мати потрапила під амністію.

Джерело: 20 Хвилин