Головна Новини Богдан Юлик: завдяки збільшенню обсягів роботи кар’єру на Тернопільщині вже створені нові...

Богдан Юлик: завдяки збільшенню обсягів роботи кар’єру на Тернопільщині вже створені нові робочі місця

Третій рік після відновлення працює піщаний кар’єр в смт. Козова, Тернопільського району. Загальна його площа становить 6,25 га, за минулий рік там видобули близько 10 000 тонн піску.
Начальник дільниці піщаного кар’єру, Михайло Новачинський, розповів, що цьогоріч вперше кар’єр працюватиме і в літній сезон, там вже є необхідне для цього обладнання та штат працівників. До цього роботи у кар’єрі тривали в осінньо-зимовий період, а пісок звідти використовували переважно для підсипання доріг. Тепер же частину піску, який видобувають у Козовій, деякі замовники використовують і для ремонту автошляхів, і для будівельних робіт.
«Сприяє цьому те, що на території кар’єру встановили сівалку для піску, тож, тепер тут є і просіяний пісок, без відходів та глини, який добре підходить, до прикладу, для штукатурки», – зазначає начальник дільниці.
Щодо, власне, роботи кар’єру, то Михайло Новачинський запевняє – працюють відповідно до всіх норм та вимог.
«Вбачаю у цьому заслугу ініціатора проекту відновлення кар’єру – Богдана Юлика, адже саме він наполіг на тому, аби кар’єр відновив свою роботу після кількарічної перерви, – каже начальник дільниці. – Богдан Іванович допоміг працівникам кар’єру створити значно кращі умови роботи, ніж були до цього. Окрім того, що на об’єкті зараз працює оновлена техніка – є спеціальна сівалка для піску, потужні екскаватор та навантажувач, то для робітників облаштували відповідні побутові умови – провели лінію електропередач, а в підсобних приміщеннях створені комфортні умови для перепочинку та обідів».
Богдан Юлик, у свою чергу, зауважує, що особливістю цього кар’єру є те, що він знаходиться практично в населеному пункті: «Це дає можливість залучити до роботи в ньому місцевих мешканців. Станом на сьогодні там працює близько 15 чоловік. На перспективу – весь штат працівників буде становити близько 30 людей. Адже в кар’єрі, окрім піску, є і камінь. Наразі там відбувається монтаж дробильної установки, яка дасть можливість переробляти камінь на щебінь. Що, у свою чергу, забезпечить доступ потенційним клієнтам до дешевого матеріалу та, власне, збільшить кількість робочих місць».
Щодо обсягів, то цього сезону в день видобувають до 500 тонн піску, а 300 ще і просі

вають. Тож, завдяки цьому на об’єкті завжди є пісок в запасі, на випадок, якщо погодні умови в якийсь період не дадуть можливості працювати.
Богдан Юлик також додав, що інші бізнес-проекти втілюватимуться на території Тернопільщини і надалі. Мета – створення нових робочих місць із високою зарплатою, що, у свою чергу, дасть можливість людям працювати вдома, поруч зі своїми сім’ями, а не шукати заробітків за кордоном.