Головна Новини Благодійність чи квіти: у Тернополі до 1 вересня запустили унікальну акцію (Відео)

Благодійність чи квіти: у Тернополі до 1 вересня запустили унікальну акцію (Відео)

Квіти чи благодійність. Все частіше українські школярі та їх батьки замість квітів на перший чи останній дзвоник передають гроші на благодійність. Лише за минулий рік завдяки такій ініціативі вдалося зібрати понад 100 тисяч гривень на допомогу онкохворим діткам. Благодійний фонд “Таблеточки” ініціює акцію і цьогоріч. Журналісти Т1 Новини дізнавались скільки грошей тернополяни витрачають на квіти напередодні Дня знань та чи готові ці гроші пожертвувати на благодійність.

Троянди, орхідеї, гербери, маргаритки та ще десятки інших квітів. 1 вересня вже стало неофіційним днем квітів. Традиційно в цей день учні дарують своїм вчителям букети. Ціни коливаються від 50- 500 гривень за композицію. Продавчиня пані Галина розповідає, найчастіше вчителям купують один букет від усього класу, і показує бюджетні варіанти квітів.

“З астромерії роблять букетики. А також беруть гербери та маргаритки штучками. Вони маленькі і компактні, тому їх добре буде брати. Найдешевші букети з маргариточок. Їх діткам зручно нести. Вартує він 40 гривень з упаковкою і воно гарненько буде”, – каже продавчиня пані Галина.

Вже 5 років в Україні проводять акцію “Благодійність замість квітів”. Організатори закликають: кошти, які батьки витратять на квіти для вчителів, передати на благодійність онкохворим дітям. Завдяки проекту лише за минулий рік вдалося зібрати близько 100 тисяч гривень. Їх передали малюкам з різних регіонів України.

“Ми також фінансово підтримуємо відділення онкології по всій Україні. Це Миколаїв, Полтава та інші міста. Там ми даємо гроші відділенню на ліки, покращення умов та розвиток. Також відправляємо на лікування закордон”, – коментує комунікаційний директор Фонду “Таблеточки”Олена Шкарпова.

Інформацію про те, як доєднатися до ініціативи, можна знайти на офіційному сайті благодійного фонду “Таблеточки”. Чи підтримують таку акцію в управлінні освіти та науки Тернопільської міської ради? Начальник Ольга Похиляк переконує, квіти чи гроші на благодійність, кожен обиратиме на власний розсуд.

Нагадаємо, цього року свято першого дзвоника у більшості тернопільських шкіл відбудеться 2 вересня у понеділок.

Христина Луцик, Віталій Куземко, Павло Верхолюк, Т1 Новини.