Головна Новини Благодійний фонд «Shelter Ternopil» продовжує допомагати українцям, які постраждали через війну

Благодійний фонд «Shelter Ternopil» продовжує допомагати українцям, які постраждали через війну

Тернопільський благодійний фонд «Shelter Ternopil» від початку війни допомагає переселенцям у Тернополі та відправляє гуманітарну допомогу в інші міста. Нещодавно волонтери отримали від благодійників зі Швеції, окрім іншого, корм для собак і котів. Харчі для чотирилапих, одяг і взуття для дітей та дорослих і трохи смаколиків в Україну передала благодійна організація «UkrainaHjälpen».

Серед інших, великі партії корму отримали в Тернополі такі організації: Центр стерилізації та тимчасового утримання безпритульних тварин, ГО «Ноїв Ковчег», Соціальна ветеринарна клініка «Хатіко» та БФ «Вірні Друзі». Також їжу для чотирилапих доставили волонтери на Київщину, Харківщину та в м. Дніпро. Очікує відправки обіцяна партія корму в м. Миколаїв. Повний список волонтери опублікували на сторінках БФ «Shelter Ternopil» у соцмережах.

«Від початку війни наш благодійний фонд функціонує виключно завдяки нашим власним зусиллям – зусиллям команди волонтерів та благодійників, які роблять все можливе і неможливе для того, аби допомогти максимальній кількості людей», – розповідає засновниця БФ «Shelter Ternopil» Мар’яна Юлик.

Дякують за роботу волонтерам та благодійникам і колеги зі Швеції. Засновник «UkrainaHjälpen» Йоакім Нільссон каже, що його організація продовжує збирати для українців необхідне у Швеції, аби знову передати в БФ «Shelter Ternopil»:

«Ви робите фантастичну роботу! Ми раді, що можемо допомогти вам у цій складній ситуації в Україні. Нам приємно бачити всі фото та відеозвіти про вашу діяльність. Бажаємо Україні якнайшвидшої перемоги! Ми підтримуємо вас і будемо допомагати і надалі!».

Окрім гуманітарної допомоги, фонд також надає житло переселенцям. У приміщенні спорткомплексу «Workout Hall» на вулиці Шептицького у Тернополі постійно проживають близько 60 внутрішньо переміщених осіб, ще майже 20 живуть в офісних приміщеннях на вулиці Коперника.

«Коли ми відкривали прихисток, то стикнулися з тим, що багатьом людям, які втікають від війни у Тернопіль, важко знайти житло, якщо у них є домашні улюбленці. Тоді ми й вирішили, що варто хоча б якось допомогти таким людям. Якраз на Коперника в нас і живуть переселенці зі своїми тваринками», – продовжує Мар’яна Юлик.

Окрім того, що «Shelter Ternopil» став тимчасовою домівкою для переселенців, в закладі подбали і про інші потреби своїх мешканців. Засновниця БФ розповіла, що дворазове харчування вдається забезпечити завдяки рестораторам. Зокрема, «Три Миколи» вже 3-й місяць щодня готують кілька сотень порцій їжі. Адже окрім переселенців, у Шелтері також їдять патрульні та бійці тернопільського добробату «Тайфун», які щодня охороняють громадський спокій у місті.

«Ми дякуємо всім, хто нам допомагає! Наш БФ самостійно не зміг би забезпечити необхідним таку кількість людей. Ми цінуємо кожного, хто дає нам цю можливість. Хочу зазначити, що за понад 2 місяці інтенсивної роботи, наші ресурси суттєво вичерпалися. Зараз ми намагаємося поповнювати запаси гуманітарної допомоги власними силами, завдяки місцевим благодійникам, а також чекаємо на допомогу з-за кордону», – каже засновниця БФ.

Мар’яна продовжує – у фонді видавали переселенцям все, що мали наявне – засоби індивідуальної гігієни, дитяче харчування, постільну білизну та інші предмети домашнього вжитку. Зараз же – більшість запасів закінчилася. Волонтери сподіваються, що ситуація вже найближчим часом зміниться на краще.

До слова, список того, що ВПО зараз можуть отримати у БФ, постійно оновлюють на сторінках в соцмережах.