Головна Новини Бережани можуть мати свою іменну монету: рішення за Верховною радою

Бережани можуть мати свою іменну монету: рішення за Верховною радою

Сьогодні більшістю голосів Тернопільська обласна рада прийняла звернення до Верховної Ради України щодо урочистого відзначення на державному рівні у 2020 році пам’ятної дати: 490 років з часу надання Магдебурзького права місту Бережани (1530) та рекомендуватиме їй звернутися до Національного банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 490 річниці надання місту Бережанам Магдебурзького права, і до публічного акціонерного товариству “Укрпошта” видати поштові конверти і поштові марки, присвячені даній пам’ятній даті.

“Дякую всім керівникам фракцій в обласній раді за підтримку даного питання.
Переконаний, що введення в обіг ювілейної монети, присвяченої 490 річниці надання місту Бережанам Магдебурзького права буде цікавою не лише нумізматам-колекціонерам, а й численним туристам, а відповідно й інвесторам – бо це стане ще одним підтвердженням на державному рівні того, що Бережани є надзвичайно цікавим місцем для відвідування з багатовіковою історією, культурними пам’ятками та мальовничими краєвидами.
Вітаючи ще раз всіх бережанців з маленькою перемогою, хочу побажати, щоб всі і кожен з нас окремо – міська та районна влада, підприємці, трудові колективи, кожна родина – спільно і з гордістю робили все можливе для розквіту свого рідного краю. Вірю, що саме так зможемо й надалі примножувати його культурно-мистецький потенціал, велич нашої України!” – сказав Руслан Кулик представник ГО “Рідне місто”, ініціатор відзначення 490 річчя з дня надання місту Бережани Магдебурзького права. 

До лобіювання даного питання активно долучився голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та депутат ВО Свобода Михайло Тимошик.