Головна Новини Без стратегічного плану дій громадам буде важко досягти успіху – Валов (відео)

Без стратегічного плану дій громадам буде важко досягти успіху – Валов (відео)

Усі об`єднані територіальні громади Тернопільщини повинні  розробити стратегічні плани розвитку своїх територій. Про це заявив заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов в ефірі програми «Що робити?».

«Ми розуміємо, що це зробити просто необхідно. Кожен голова громади повинен оцінити переваги та  недоліки, які є на тій чи іншій території. Відтак варто обрати пріоритети і посилено працювати саме у цих напрямках. Наприклад, хтось має кар`єри, десь є потужні підприємства, десь варто розвивати соціальну сферу тощо», – констатував Олег Валов. Загалом, на думку заступника голови обласної державної адміністрації, перед головами громад області наразі є комплекс господарських проблем, які потребують фахового підходу і негайного розв`язання.

«Одна з проблем, на якій я постійно наголошую під час зустрічей з головами громад, – це проведення повної інвентаризації всього майна, яке є на території громади. Добрий господар знає, що є на його території, в якому воно стані. На жаль, в багатьох громадах цього досі не зроблено. Це ті самі огорожі, знаки, навіть тротуарна плитка тощо. Не менш важлива проблема у громадах – утилізація твердих побутових відходів. Однак навіть з цієї проблеми можемо мати позитив – це створення додаткових робочих місць на підприємствах, які б переробляли відходи, надходження до бюджетів. Крім того, я думаю, щоб вирішити «сміттєву» проблему, варто скоординувати зусилля кількох громад. Тоді це менші витрати», – зауважив Олег Валов.

Детальніше – у програмі «Що робити?».