Головна Новини “Безмежно любив Бога та Україну” – на Тернопільщині прощалися з Андрієм Рудим...

“Безмежно любив Бога та Україну” – на Тернопільщині прощалися з Андрієм Рудим який загинув на Сході

В останню дорогу у селі Мар’янівка Великоберезовицької громади провели 25-річного захисника Андрія Рудого. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

25-річний воїн загинув у боях з окупантами на Херсонщині.

Провести Героя в останню дорогу та вшанувати його пам’ять зібралися рідні, друзі, односельчани, представники духовенства, влади та громадськості.

Народився Андрій Рудий 6 грудня 1996 року. Навчався у школі в рідній Мар’янівці. Закінчив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Після строкової військової служби в армії підписав контракт і став до лав Збройних Сил України. З 2017 року мужньо обороняв державу у зоні АТО/ООС. Продовжив захищати Батьківщину і після повномасштабного вторгнення рф на рідну землю.

Андрій Рудий безмежно любив Бога та Україну, був справжнім патріотом, обожнював історію та рідний край. Завжди був активним, ввічливим, веселим та оптимістичним, а ще – вірним другом, прикладом і підтримкою для бойових побратимів, – йдеться в повідомленні.

Герой відзначений державними нагородами України: орденом «За мужність» ІІІ ступеня, медаллю «Операція об’єднаних сил. За звитягу та вірність».

Молодший сержант Андрій Рудий був командиром взводу протитанкових керованих ракет бригадно-артилерійської групи в/ч А0284.

Професійний військовий віддано та мужньо захищав Україну, знищивши багато російських окупантів. Віддавши власне життя Андрій Рудий показав, що справжня любов до Батьківщини – сильніша за смерть. Пам’ять про Героя назавжди житиме у наших серцях, пишуть на сторінці громади.

В Андрія Рудого залишились мати Олександра, батько Ярослав, брат Святослав, сестра Олена та бабуся Агафія.

Терен