Головна Новини Батьки загиблих Героїв з Тернопільщини висадили «Алею пам’яті» й розповіли душевні історії...

Батьки загиблих Героїв з Тернопільщини висадили «Алею пам’яті» й розповіли душевні історії про синів (Відео)

Дубова алея пам’яті воїнів АТО з’явилась у парку біля Збаразького замку. Загалом висадили 8 саджанців в пам’ять про тих жителів Збаражчини, які віддали своє життя за Україну.

Зі сльозами на очах згадує сина Оксана Магльона. Володимира поранили під час обстрілу російськими бойовиками опорного пункту поблизу смт. Зайцеве Бахмутського району. Дорогою до шпиталю боєць помер, повідомляє Тернопіль 1

“В честь пам’яті свого сина посадила. Щоб, як будуть ходити чужі діти і будуть згадувати, що колись в Збаразькому районі був такий воїн-герой, щоб знали, що він загинув за нашу Україну”, каже мати загиблого бійця Оксана Магльона. Жінка і досі пам’ятає останню розмову із сином телефоном. Каже, не може повірити, що його вже немає.

Вшанувати сина прийшла і пані Людмила з села Заруддя Збаразького району. Її син Сергій Долгіх загинув у бою на Донеччині від множинних осколкових поранень. Жінка до останнього не знала про те, що він поїхав на Схід. “Він вже був у АТО. Перед тим як загинув він зателефонував. Каже: “Мамо, не переживай, я в Києві”. Мені стало спокійніше на серці, а коли наступного дня прийшла на роботу – мені сказали, що мого сина вже нема. Я до останнього не вірила”, розповідає мати загиблого Людмила Долгіх.

Ідея створення живої алеї пам’яті належить рідним загиблих учасників АТО. Вони подякували усім, хто долучився до ініціативи та тим, хто прийшов вшанувати подвиг героїв. Обрали дуби, оскільки це дерево символізує силу та безсмертя. Вдова Наталя Горайська розповідає, що з батьками та рідними загиблих будуть продовжувати робити усе від них можливе, щоб про справжніх героїв країни пам’ятали. Зокрема, зараз закликають владу на державному рівні встановити 29 серпня Днем вшанування загиблих оборонців.

Сергій Балуцький, Віталій Куземко, Володимир Сосна
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=x-LuwU7lweg&w=560&h=315]