Головна Новини Батькам деяких 14-річних тернополян не нарахують субсидій

Батькам деяких 14-річних тернополян не нарахують субсидій

Тернопільщина активно готується до опалювального сезону. Тернополяни активно стежать за усіма змінами, нормативами, що стосуються нарахування субсидій. Тож, у той час, коли з голубих екранів влада розповідає, що все робиться для людей, уряд поводиться дещо по-іншому.

Як стало відомо, відтепер, якщо у домівці проживає дитина віком 14 і більше років, котра не має паспорта громадянина України, сім’ї субсидій не нарахують. Як нам відомо, в Україні створено Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій на базі держпідприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України».

Фахівці цього центру перевірили реквізити персональних даних усіх отримувачів житлових субсидій. Домогосподарствам, у складі яких є зареєстровані особи, чиї персональні дані не відповідають вимогам законодавства,  розрахунок субсидії на опалювальний сезон 2017-2018 року заблоковано. Зокрема, всім домогосподарствам, де є діти віком від 14 років.

Згідно з ч.2 статті 21 закону «Про єдиний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Тому фахівці звертаються до усіх жителів Тернопільщини, у домівках яких прописані діти віком 14 і більше років в терміновому порядку виготовити паспорти. Та до 20 жовтня донести у відділ нарахування субсидій паспортні дані на індетифікаційний  код, повідомляє Радар.