Головна Новини Багатодітна мати з Чорткова отримала почесну нагороду (Фото)

Багатодітна мати з Чорткова отримала почесну нагороду (Фото)

На життєвому циферблаті цієї жінки наразі зійшлися дві п`ятірки. Хоча візуально в це важко повірити – надто вже молода. І ще одна п`ятірка для неї важлива – стільки має дітей.

Три місяці назад приймала вона вітання в обласному центрі, в приміщенні Тернопільської облдержадміністрації, де отримала найвищу материнську нагороду. Почесного звання матері-героїні жінка удостоєна за те, що народила і виховала до восьмирічного віку п`ятьох дітей, пише Чортків Сіті

Щоправда, п`ятій дитині пані Оксани – вже тринадцять з половиною років. Трохи задовгим виявився шлях до оформлення відповідних документів та проходження їх по різних інстанціях. Тричі жінки збирала всі необхідні довідки.

Однак нагорода таки знайшла героїню.

Найстаршому синові Володимиру 35 років. Олександрові – 32, єдиній донечці Роксолані – 28. Вона вже ощасливила батьків онучкою Марусею, дівчинці на Покрову виповниться три роки. Синові Андрієві – сімнадцять років, наймолодшому, Павлові-Святославові, – тринадцять з половиною.

Дуже гордиться дітьми й батько Андрій Колодій.

Сама ж мати-героїня, попри родинні клопоти і турботи, щодня відважується на ще один подвиг. Уже впродовж 21-го року поспіль. Вона – волонтер у благодійній службі милосердя «Карітас». Там віддає дітям з особливими потребами тепло і ласку. Ділить тепло свого серця навпіл.

Фото з сімейного архіву Колодіїв