Головна Новини АТОвці та ветерани Афгану відстояли лікарню на Тернопільщині

АТОвці та ветерани Афгану відстояли лікарню на Тернопільщині


25 квітня на сесії районної ради було ухвалено рішення про ліквідацію Гусятинської ЦКРЛ та утворення нового лікувального закладу з юридичною адресою в іншому населеному пункті – селі Личківці.

Першими забили на сполох воїни-учасники АТО та ветерани Афганістану, які звернулися до депутатського корпусу з вимогою зупинити рішення щодо ліквідації Гусятиськоїї ЦРКЛ. Їх таки почули, і керівництво райради зібрало позачергову сесію, на якій було зупинено процес ліквідації медичної установи.

До слова, перед доленосною сесією із заявою до громади виступив голова Гусятинської РДА Віталій Батіг, в якій зазначив, що в першому рішенні депутатів ішлося не про ліквідацію, а про реорганізацію лікарні. Хоча він, очевидно, сам цього рішення не читав, адже у пункті №2 чітко написано: «Доручити голові районної ради утворити ліквідаційну комісію щодо припинення діяльності Гусятинської центральної комунальної лікарні». Тим не менше, голова району, щоб згладити напруження, зазначив: «Якою буде думка більшості громади, таку я й підтримаю!»

Отож громаді Гусятинщини вдалося відстояти лікарню. Більше того, було призначено т.в.о. головного лікаря лікарні Миколу Гонтара, адже від попереднього В. Дереворіза було звернення до голови райради з клопотанням про закриття лікарні, не довівши його до працівників лікарні та профспілкового комітету.
Джерело: Тижневик “Номер один”