Головна Новини Американська компанія Adobe уклала договір з тернопільськими програмістами

Американська компанія Adobe уклала договір з тернопільськими програмістами

Американська компанія програмного забезпечення Adobe уклала договір з тернопільськими програмістами, які розробили додаток для онлайн покупок. Про це повідомив один із розробників додатку Ігор Вансач, пише Суспільне

За його словами, над створенням додатку він разом із командою працювали майже 2 місяці. Компанії Adobe його передали безкоштовно.

Американська компанія Adobe уклала договір з тернопільськими програмістами

Вансач розповів, що програмує близько 9-ти років. Каже, додаток “Login as Customer” написав майже п’ять років тому. Восени минулого року почали співпрацювати замериканською компанієї програмного забезпечення Adobe:

“Вони від своїх клієнтів отримували запити, щоб функціонал був чудовий. Їхня команда зробила якесь дослідження на ринку. Не хотіла писати його з нуля. Ми передали їм права на наш безкоштовний продукт, щоб вони могли його вчити і освоювати”.

За словами Вансача, додаток передали безкоштовно. Чоловік розповів, що модуль написаний для інтернет-магазинів:

“Додаток цікавий не лише розробникам, але й власникам магазинів. Їхні менеджери, логінитися в користувачах і допомагати: додавати якісь продукти в корзину, перевіряти. Пише людина, або дзвонить на службу підтримки і каже: “в мене щось не так”. Відповідно, можна зайти і подивитися що в нього не так”.

Американська компанія Adobe уклала договір з тернопільськими програмістамиСуспільне Тернопіль

Додаток розробляли 2 місяці

Чоловік розповів, що за 9 років написав понад 30 модулів до додатку. На розробку одного коду для інтернет-магазинів може затрачати від дня до двох-трьох місяців. Це залежить від складності модулю. Пригадує, перший комп’ютер придбали батьки, коли йому було 14:

“В мене була одна з найбільших мрій дитинства, щоб в мене появився комп’ютер. І він в мене, здається, в дев’ятому класі появився. Тоді в десятому почалася інформатика і простесенькі програмки”.

Навчався Вансач на фізико-математичному факультеті Тернопільського педагогічного університету. Після закінчення вишу почав програмувати.

“Було достатньо хороших викладачів. Зрозуміло, що після випуску з університету завжди не достатньо якихось теоретичних навичок. Потрібно ще працювати. Як кожен студент я все літо шукав роботу. Потім влаштувався програмістом і почав рости, розвиватися і вивчати щось нове і писати код”, – каже Вансач.