Головна Новини Алкоголь перевищував у 17 разів: водій скутера з Кременця сплатить 17 тис....

Алкоголь перевищував у 17 разів: водій скутера з Кременця сплатить 17 тис. грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія скутера, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 серпня цього року. Близько 23.00 у Кременці на вулиці 107-ої Кременецької дивізії поліцейські подали сигнал зупинки водієві скутера, який порушував правила дорожнього руху.

Чоловік не виконав вимоги про зупинку і почав втікати. Згодом водія скутера було зупинено шляхом переслідування на службовому автомобілі Мітсубісі Аутлендер у селі Сапанів на вулиці Лісна, пише Тернополіс.

Виявилося, що водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння у присутності двох свідків проводився на місці зупинки.

Результат – 3,4 проміле, що у 17 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Розглянувши справу, Кременецький районний суд 8 вересня призначив водієві скутера 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.