Головна Новини Адвокат вбитої тату-майстрині з Тернополя не чув, що вбивця розкаявся

Адвокат вбитої тату-майстрині з Тернополя не чув, що вбивця розкаявся

dav

6 листопада у Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання суду за обвинуваченням Андрія Горбатюка. Йому інкримінують умисне вбивство. Дана стаття Кримінального кодексу передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років, пише Номер один

Нагадаємо, в ніч із 15 на 16 квітня цього року у власній квартирі була вбита відома тату-майстриня Тетяна Подвашецька. Жорстоко зарізавши молоду дівчину, підозрюваний у вчиненому злочині намагався втекти, однак правоохоронні органи затримали його в сусідньому місті. 18 квітня Тернопільський міськрайонний суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою без внесення застави. Підозрюваним виявився 26 річний Андрій Горбатюк. Він був другом вбитої та знайомим її колишнього чоловіка.

Судове засідання практично на початковому етапі було перенесено на 19 листопада у зв’язку з відсутністю потерпілих – мами та бабусі вбитої. На даний час мама перебуває за кордоном, а оскільки її присутність вкрай необхідна, вважає суддя, та передбачена законом, Феміда ухвалила рішення перенести судове засідання. Заперечень зі сторони захисника та прокурора не було.

– Перенесення судового засідання обґрунтоване та необхідне. Зважаючи на те, що довіритель проживає за межами країни, відповідно не було можливості належним чином повідомити її про час та місце судового засідання. Поряд з цим, Кримінально-процесуальний кодекс передбачає, що явка, в тому числі потерпілих, яких визнано двоє, у рамках цього кримінального провадження є обов’язковою. Тому щоби не порушувати їхніх прав, суд вирішив відкласти дану справу на іншу дату.

На сьогодні ніхто не може сказати про терміни розгляду цієї резонансної справи.

– На цій стадії недоцільно говорити про фінальне слухання або оголошення вироку, адже це стадія підготовчого судового засідання. Нам не відома позиція сторони захисту, самого обвинуваченого тощо. Після проведення підготовчого досудового засідання відбудеться стадія судового розгляду. Вона розпочинається із зачитування обвинувального акта, де й буде викладено всі обставини цієї справи, які довелося встановити органу досудового розслідування. Тому вся детальна інформація та наша позиція будуть висвітлені там. Інформацією щодо розкаяння у вчиненому підозрюваним я не володію, – розповів адвокат, представник потерпілої Володимир Рубінський.

Через зовнішній вигляд Андрія Горбатюка позаочі називають «демоном». Залите чорнилом очне яблуко, наявність рогів на лобі та розрізаний язик наводили жах на перехожих, котрі бачили  хлопця раніше. У 2014 році на телеканал «Україна» у передачу «Говорить Україна» звернулася мама Андрія Горбатюка, заявивши, що її син перетворюється на демона, експериментуючи зі своєю зовнішністю. На передачі були присутні вбита Тетяна Подвашецька та її колишній чоловік Руслан Подвашецький, молоді люди представилися як друзі Андрія.

У ніч із 15 на 16 квітня Андрій Горбатюк навідався в гості до Тетяни начебто задля закінчення роботи над татуюванням. Як розвивалися події далі, нам не відомо, однак Горбатюк, спілкувавшись із пресою на першому слуханні справи, сказав, що дуже жаліє про скоєне, не пам’ятає, як усе відбулося.

Судово-медичний експерт зафіксував на тілі потерпілої понад п’ятдесят колото-ріжучих ран. Тетяна померла від масивної втрати крові.

Руслан Подвашецький – колишній чоловік убитої після розлучення спілкувався з Тетяною як друг, і навіть перший час вони ще жили разом. Для нього звістка про її смерть стала ударом. На першому слуханні він хотів накинутися на Горбатюка, однак пристав цього не дозволив, він кричав та бив кулаками по склі судової клітки. Пізніше у соціальній мережі він присвятив колишній дружині трепетний люблячий пост.

На останньому засіданні Руслана Подвашецького вже не було. Коментувати що-небудь журналістам він теж відмовився, виразившись нецензурною лайкою…

Іван Білий