Головна Новини Агрохолдинг «МРІЯ» почав сіяти цукровий буряк

Агрохолдинг «МРІЯ» почав сіяти цукровий буряк

Посів буряка на полях мрії Агрохолдинг «МРІЯ» приступив до посіву цукрового буряку. Цією культурою «МРІЯ» засіє 3,5 тис. га в Тернопільському, Підволочиському та Гусятинському районах Тернопільської області.

«”МРІЯ” сіє цукровий буряк вперше з моменту переходу Компанії під управління кредиторів, – коментує операційний директор Компанії Андрій Григоров. – Повернутися до вирощування цієї культури нас спонукав значний попит на сировину для виробництва цукру в західних областях України. Зокрема, на цей рік ми вже уклали угоду з ТОВ “Радехівський цукор” на закупівлю нашого цукрового буряку. Нещодавня зміна власників цукрових заводів “Т-Цукор” зробила можливою співпрацю із сільгоспвиробниками сировини. Ми вітаємо і зацікавлені у відновленні роботи заводів у регіоні, які створюють нові робочі місця і платять податки до місцевих бюджетів. Тому ввели цукровий буряк у структуру своїх посівних площ на цей рік та плануємо залишити в подальшому. Чи будемо збільшувати планові площі, зможемо сказати восени, після результатів збору».

«МРІЯ Агрохолдинг» повністю забезпечений технікою для вирощування та збирання цукрового буряку. Це сівалки точного висіву, навантажувачі та бурякозбиральні комбайни, які залишилися в технічному парку Компанії. Забирати врожай з полів будуть цукрові заводи власними вантажними машинами.

Нагадаємо, що після дефолту 2014 року компанія «Т-Цукор» – цукровий холдинг сім’ї Гут – не перейшла під контроль кредиторів «МРІЇ», оскільки юридично ця компанія ніколи не входила до складу Агрохолдингу. У 2017 році ТОВ «Радехівський цукор», що входить у Pfeifer&Langen (Німеччина), придбав чотири заводи, які були в складі «Т-Цукор».