Головна Новини Агрохолдинг «МРІЯ» завершив збирати картоплю

Агрохолдинг «МРІЯ» завершив збирати картоплю

Tractor plowing up the field. Beauty world

Агрохолдинг «МРІЯ» завершив збирати врожай картоплі із загальної площі 634 га. Середня врожайність культури по Компанії склала 377 ц/га, що є більшою від планових показників. У цьому сезоні «МРІЯ» вирощувала продовольчі та крохмальні сорти Романо, Вінета, Опал, Каррера, Сіфра, Євростарч, Сюзанна.

«Ми неодноразово наголошували на тому, що картопляний напрямок є стратегічним дляМРІЇ. З цієї причини МРІЯ цілеспрямовано збільшує площі під цією культурою: з 92 га в 2017 році до 634 га в 2018. У наступному році ми плануємо відвести під цю культуру вже 2038 га, – говорить операційний директор Агрохолдингу “МРІЯ” Андрій Григоров. – Також для реалізації довгострокової стратегії по картопляному напрямку у 2017 році ми оновили насіннєвий матеріал на 100%, закупивши насіння еліти у Німеччині і  Нідерландах».

Частина врожаю картоплі цього року буде реалізована зовнішнім покупцям, а частина – використана як насіннєвий матеріал.

Агрохолдинг «МРІЯ» є одним з провідних виробників і селекціонерів картоплі в Україні. Для зберігання картоплі Агрохолдинг використовує власні сучасні картоплесховища загальним обсягом близько 52 тис. тонн, які обладнані сортувальними лініями та системою контролю вологості і температури. В активах Компанії також є крохмальний завод у Тернопільській області потужністю переробки до 600 тонн картоплі на добу.