Головна Новини Агропродовольчі ринки Тернополя працюватимуть в умовах карантину у вихідні

Агропродовольчі ринки Тернополя працюватимуть в умовах карантину у вихідні

В умовах «карантину вихідного дня» агропродовольчим ринкам дозволено працювати у суботу та неділю, однак необхідно  дотримуватися вимог у відповідності до Постанови «Зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641»:

  Згідно пп.4 п.15 «Додатково до обмежень, передбачених пунктом 10 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. забороняється «…приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

  • торгівлі продуктами харчування на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами…»».

У разі допущення порушень протиепідемічних вимог (відповідно до КУпАП та КК):

  1. Відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
  • на керівника агропродовольчого ринку може бути накладено штраф – від 34 – 170 тис грн.;
  • на фізичну особу (продавця / відвідувача / працівника агропродовольчого ринку) – від 17 до 34 тис. грн.
  1. Відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України за порушення правил, запобігання епідемічним хворобам, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення таких хвороб – керівника ринку та/або іншу винну особу може бути притягнуто до кримінальної відповідальності (це або штраф від 17 до 51 тис грн; або арешт до 6 міс.; або обмеження волі до 3 років; або позбавлення волі до 3 років).