Головна Новини Автівка перекинулася, важко травмувався пасажир: судили водія, що нетверезим скоїв ДТП

Автівка перекинулася, важко травмувався пасажир: судили водія, що нетверезим скоїв ДТП

п'яний водій

Жителю Золотниківської громади Тернопільського району, за публічного обвинувачення прокурора Теребовлянської окружної прокуратури, судом призначене покарання у виді позбавленні волі за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та спричинення потерпілому тяжкого тілесного ушкодження у результаті ДТП (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Прокурор довів у суді, що увечері 22 травня 2022 року водій Audi 80 у стані алкогольного сп’яніння не справився з керуванням автомобілем  на дорозі у селі й  допустив перекидання транспортного засобу. В результаті ДТП один із пасажирів авто отримав численні травми голови і майже місяць лікувався у медичному закладі.

У судовому засіданні обвинувачений визнав вину у скоєному злочині, але його захисник просив не призначати покарання, пов’язане з позбавленням волі та застосувати статтю 69 КК України.

Суд взяв до уваги позицію прокурора щодо можливості виправлення обвинуваченого тільки в умовах ізоляції від суспільства та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 5 років.

Вирок ще не набрав законної сили.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури