Головна Народна трибуна “Або здаєте гроші на прибиральницю, або прибираєте самі!” – дирекція школи у...

“Або здаєте гроші на прибиральницю, або прибираєте самі!” – дирекція школи у Тернополі

Як відомо, згідно нового, прийнятого восени цього року закону “Про освіту”, у школі не мають права змушувати дітей до чергувань, під час яких вони прибирають класи. Для цього повинні бути спеціальні працівники, тобто прибиральниці. Відтепер учень може і в судовому порядку відстояти своє право не прибирати у класі.

«У статті 52 Закону України «Про освіту» написано, що «відволікання учнів за рахунок навчального часу на роботу і здійснення заходів, не пов’язаних з процесом навчання, забороняється», так само прописано у статті 43 Конституції України: «Використання примусової праці забороняється». Це означає, що жоден учень не зобов’язаний брати участь у шкільних суботниках чи прибирати в класі. Цю роботу має виконувати прибиральниця, на заробітну плату якої виділяються кошти з бюджету», – неодноразово наголошував Станіслав Куценко.

А ось жителька Тернополя повідомила у соцмережі про конфуз, що трапився в одній із шкіл Тернополя. Там восьмикласникам заявили, щоб або вони здавали гроші на прибиральницю, або прибирали самі.

“У школі, де навчаються мої діти, восьмикласникам сказали: “Або ви здаєте гроші на прибиральницю, або будете самі прибирати…”
А у вашій школі хто прибирає в класах?” – написала Олена Прохира.