Головна Економіка Про що домовились айтішники Тернополя?

Про що домовились айтішники Тернополя?

ІТ кластер провів дискусійну панель ” Розвиток ІТ Тернополя” між представниками ІТ компаній, які працюють на ІТ ринку, і представниками навчальних закладів, які готують майбутніх фахівців ІТ галузі.
Ця зустріч не обіцяла бути легкою, у нас надто багато проблем, які потребують вирішень.
Відрив між потребами ринку і тими фахівцями які випускають навчальні заклади в більшості випадків надто великий. ІТ сфера дуже динамічна і слідувати змінам є складною задачею, але якщо нічого не робити, то навчальні заклади, як такі, стануть не потрібні на ринку, а компанії створюватимуть навчальні відділи всередині, де готуватимуть вузькопрофільних фахівців, відносно своїх потреб.
Проте серед учасників дискусії були люди, які не зважаючи на складність ІТ сфери і ситуації, яка складається вкладають багато своїх зусиль, часу і енергії в підготовку майбутніх фахівців, які шукають шляхи як прокращити свої знання, щоб студентам віддавати якісніший продукт, який вони зможуть використовувати зовсім скоро в ІТ індустрії.
І ІТ компанії не стояли осторонь, вони відкриті до співпраці. Готові ділитись досвідом, приймати на практику, щоб покращувати свої навички, а не для галочки, запрошують до себе в гості.
Дякую всім хто був присутній, кому небайдужа доля нашого міста, навчальних закладів, хто був активний, ділився своїми думками, досвідом, проблемами, пропонував рішення, хто сьогодні не зважаючи на складність ситуації вірить в те, що ми сумісними зусилями покращимо ситуацію, готовий діяти і діє: ФКІТ (ТНЕУ), Кафедра комп’ютерних наук ТНТУ ім І. Пулюя, Технічний коледж ТНТУ, Ternopil Business School, Фізико-математичний факультет ТНПУ ім. В.Гнатюка, Тернопільська обласна школа мистецтв ім. І. Герети і представникам ІТ компаній ELEKS Ternopil, Leadpipe, Onlizer, JSSolutions, Forte Group, Ternopil, @Magnis, Future Processing, @ScalHive, IT House coworking, Main Academy Ternopil та іншим.
Підсумки зустрічі з навчальними закладами ” Розвиток ІТ Тернополя” 09.11
* ІТ компанії можуть вносити пропозиції до навчальних програм відповідно до вимог ринку ( програми будуть надіслані в ІТ кластер на e-mail: info@itcluster.te.ua)
* співпраця ІТ компаній і навчальних закладів на заходах для абітурієнтів з міста і регіонів
* стажування викладачів в ІТ компаніях, яке допоможе зрозуміти виробничий процес і покращить продукт, який доноситься студентам
* розвиток єдиної точки ІТ комунікації. Запропоновано використовувати Ternopil IT Cluster Community для розміщення інформації про курси, тренінги і івенти пов’язані з ІТ, які допоможуть рости в цій галузі, та розміщення всіх вакансій ІТ компаній Тернополя на цьому ресурсі.
*для мотивації студентів запрошувати на дні відкритих дверей(домовлятись про подібного роду заходи для окремих навчальних закладів можна по e-mail info@itcluster.te.ua, або розмістивши запит(повідомлення) на сторінці Тернопільський ІТ Кластер
* ІТ компанії можуть пропонувати теми курсових/дипломних робіт, які будуть цінними як для студентів так і для нашого міста чи бізнесу
*До ІТ компаній поступило прохання описати стек технологій кожної з компаній, щоб навч. заклади могли краще орієнтуватись на потреби нашого ринку
* перейняти досвіт співпраці навчальних закладів і ІТ у інших містах