Головна Економіка На що тратять гроші обласної програми розвитку водного господарства?

На що тратять гроші обласної програми розвитку водного господарства?

Розроблена Тернопільським обласним управлінням водних ресурсів «Програма розвитку водного господарства та водно-екологічного оздоровлення природного середовища Тернопільської області на період до 2021 року», яка прийнята рішенням Тернопільської обласної ради №1541 від 12 листопада 2013 року виконується поступово.
Програмою на 2017 рік передбачено кошти в сумі – 23,25 млн. грн., а саме на:
– забезпечення розвитку меліорації земель – 19,04 млн. грн.;
– захист сільських населених пунктів від шкідливої дії вод – 2,02 млн. грн.;
– комплексний протипаводковий захист – 0,99 млн. грн.;
– економічне оздоровлення природного середовища та поліпшення якості питної води – 1,2 млн. гривень.
На виконання заходів за 9 місяців поточного року надійшло з державного бюджету – 16,27 млн. грн., місцевих бюджетів – 2,36 млн. грн., в тому числі з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 0,43 млн. грн., інші джерела фінансування – 0,17 млн. гривень.
В 2017 році за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Лановецьке міжрайонне управління водного господарства облводресурсів виконало природоохоронні заходи із відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану русла річки Іква та водоподаючого каналу на території Великобережецької та Великомлинівецької сільських рад Кременецького району на суму 0,43 млн. гривень.