Головна Економіка На Тернопільщині штрафують підприємства з “сірими” працівниками

На Тернопільщині штрафують підприємства з “сірими” працівниками

Фахівцями Управління Держпраці у Тернопільській області здійснено 475 заходів державного нагляду за 10 місяців 2017 року. Під час перевірок виявлено 1006 порушень вимог законодавства про працю, понад 50% – стосувалися оплати праці.

19 суб’єктів господарської діяльності області мали заборгованість із виплати заробітної плати 2108 працівникам на загальну суму понад 5,5 млн. гривень. 7 суб’єктів господарської діяльності порушували мінімальні гарантії в оплаті праці, 4 роботодавців не дотримувалися розміру мінімальної заробітної плати. У 14 суб’єктів господарювання виявили порушення щодо нарахування і виплати індексації заробітної плати.

17 роботодавців області мали порушення щодо оформлення трудових відносин (12 працівників були зайняті без оформлення трудових договорів, 4 – виконували роботу на підставі цивільно-правових договорів, 42 працівників – зайняті без повідомлення ДФС). У 1 роботодавця Тернопільської області виявлено порушення з питань дотримання гарантій для працівників, призваних на військову службу в частині збереження місця роботи і середнього заробітку.

Уповноваженими особами Управління винесено 220 постанов про накладення фінансових санкцій. Загальна суму усіх штрафних санкцій з початку року склала майже 3,6 млн. гривень.

Завдяки фахівцям Управління з 5 працівниками уклали трудові договори, 918 працівникам виплачено заборгованість на суму понад 2 млн. гривень, донарахована та виплачена компенсація втрати частини заробітної плати у зв’язку із недотриманням строків виплати, індексація заробітної плати та інші гарантійні і компенсаційні виплати на загальну суму 54,7 тис. гривень.