Головна Економіка На Тернопільщині утворення територіальної громади не розв’язало проблем щодо наповнення місцевого бюджету

На Тернопільщині утворення територіальної громади не розв’язало проблем щодо наповнення місцевого бюджету

https://realno.te.ua

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області провели державний фінансовий аудит виконання бюджету Великогаївської сільської територіальної громади за період з 01.01.2015 по 30.09.2017.

Під час аудиту виявлено низку проблемних питань у діяльності Великогаївської сільської ради та її структурних підрозділів, що призвели до недоотримання доходів бюджетом на суму 3,1 млн грн та до неефективного використання майже 97 тис. грн. Орієнтовний щорічний обсяг резервів додаткових надходжень склав 1,7 млн грн.

Фахівці з’ясували, що основними причинами недоотримання коштів бюджетом є відсутність дієвого контролю за повнотою виконання умов договорів оренди земель; неприведення договірних відносин до вимог законодавства; безоплатне використання земельних ділянок.

Крім того, бюджет недоотримав доходів через невикористання повною мірою можливостей щодо спонукання замовників будівництва об’єктів до участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Державні аудитори надали місцевій раді пропозиції, спрямовані на залучення всіх можливих резервів наповнення місцевого бюджету.