Головна Економіка Вражаючі суми: скільки грошей переказують заробітчани з Польщі в Україну

Вражаючі суми: скільки грошей переказують заробітчани з Польщі в Україну

Обсяги грошових переказів трудових мігрантів в Україну досить вагомі. Згідно з даними НБУ, за останні 5 років українці переказали через банки та міжнародні платіжні системи з різних країн світу близько $30 млрд.
До цієї суми потрібно додати ще понад $5 млрд, які наші співвітчизники передавали своїм близьким особисто або через посередників, повідомляє Діло.
“Українські мігранти левову частку зароблених коштів пересилають своїм близьким в Україні”, зазначає Магнус Олбі, директор з маркетингу TransferGo.
Тільки за останні 10 місяців поточного року з Польщі в Україну через сервіс TransferGo було перераховано понад 82 млн грн.
Згідно з даними НБУ, Польща входить до топ-10 країн, звідки здійснюються перекази грошей в Україну. Однак обсяги переказів офіційними каналами невеликі – до 5% від загального потоку. У 2016 році з Польщі, за даними НБУ, було перераховано близько $100 млн.
На першому місці – Росія, далі йдуть США і Німеччина. У відомстві уточнюють, що за підсумками 2016 року з Росії в Україну було перераховано близько $1 млрд.