Головна Економіка Які гаражні ворота вибрати

Які гаражні ворота вибрати

Замислюватись над типом та конструкцією гаражних воріт бажано ще на початку проєктування конструкції. Річ у тому, що від того, які будуть ворота, буде залежати не тільки безпека автомобіля та майна, але й вільна площа в гаражі та на підході до нього.

Основні типи гаражних воріт

Говорити про необхідність встановлювати міцні гаражні ворота в Тернополі безглуздо, всі це прекрасно розуміють. Але охорона — не остання функція воріт. Вони мають забезпечувати достойну теплоізоляцію та бути функціональними. До того ж надто дорогі ворота навряд чи зацікавлять більшість. 

Основні типи воріт та їх особливості:

  1. Зсувні або відкатні конструкції фіксуються на консольній балці зверху чи знизу та пересуваються по ній на роликах. Дуже зручний варіант у тих випадках, коли у господаря гаражу в запасі є біля п’яти метрів простору з одного чи іншого боку від гаража.

    Такі ворота досить надійні, мають пристойний зовнішній вигляд та дозволяють вільно розпоряджатись простором перед гаражем. Водночас, такі ворота досить дорогі та багатьох не влаштує те, що ворота при відкриванні займають тих самих п’ять метрів збоку.

  2. Рулонні або ролетні. Ворота складаються з невеличких панелей завширшки біля 100 мм. Гнучке з’єднання дозволяє панелям змотуватись в барабан, який закріплено в верхній частині вхідної групи. Барабан можуть розміщувати як зовні, так і зсередини.
    ворКожна панель має внутрішню порожнину, яка заповнюється поліуретаном або іншим теплоізолювальним матеріалом. Ціни помірні, встановлення досить просте, прості у використанні, конструкція досить компактна. Втім, такі ворота не дуже добре тримають тепло та можуть бути зламані досить просто.

  3. Секційні ворота. Принцип роботи такий самий, як і в ролетних з тією різницею, що панелі мають більшу ширину та не намотуються на барабан, а просто переміщуються по рейці на стелю під час відкривання. Панелі оснащено ущільнювачем та утеплювальним матеріалом, як і у випадку з ролетами. Недоліки такі самі — погана стійкість до зламу та сумнівна теплоізоляція.

Під’ємно-поворотні ворота. Самі ворота виконуються з цільного полотна, яке піднімається під стелю та фіксується паралельно їй у відкритому вигляді. Полотно може виготовлятись з будь-якого матеріалу — дерево, сендвіч-панелі, металеві профільовані листи з теплозберігаючим наповнювачем.

Дуже легко відкриваються, є можливість повної автоматизації, економія місця, та стійкість до зламу. До того ж, такі ворота можуть коштувати відносно недорого в залежності від типу та конструкції механізму відкриття.