Головна Економіка Тернопільщина — взірцевий регіон для залучення іноземних інвестицій

Тернопільщина — взірцевий регіон для залучення іноземних інвестицій

Інвестори, які започатковують бізнес на Тернопіллі — дуже успішні, плідно співпрацюють з обласною державною адміністрацією і планують розвиток своєї справи не лише у цьому регіоні, а й за його межами. Про це наголосила заступник директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest  Уляна Хром’як під час презентації області «Благословенне Тернопілля».
«Інвесторів необхідно приймати як гостей у рідному домі. Вкрай важливою є ефективна співпраця всіх органів влади та силових структур. Лише в таких умовах інвестор відчуватиме себе максимально комфортно. Тернопільщина у даному аспекті є взірцем», — зазначила Уляна Хром’як.
За її словами, щоб максимально зацікавити потенційного інвестора, необхідно визначити «родзинки» регіону та правильно подати їх. Перспективу Тернопільщини фахівець вбачає у розвитку аргосектору.
«Тернопільщина — багатий край, у якому вирощується багато овочів, фруктів. Тому необхідно максимально сприяти тому, щоб люди не просто продавали вирощену продукцію, а додавали їй вартості, займаючись переробкою. Варто будувати заводи, що спеціалізуватимуться на переробці агропродукції. Це один із пріоритетних напрямків на цей рік, у якому ми будемо продовжувати роботу», — наголосила Уляна Хром’як.
Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest тісно співпрацює з регіонами, бо вбачає у них значний потенціал.
«У західному регіоні наша регіональна команда цьогоріч співпрацюватиме у рамках розробки інвестиційно привабливих проектів та пропозицій, адже інвестора, перш за все, цікавить якісний інвестиційний продукт. З Тернопільщиною, безумовно, ми  продовжуватимемо співпрацю, яку започаткували ще торік», — підсумувала Уляна Хром’як.