Головна Економіка “Тернопільобленерго” піде з під молотка в цьому році

“Тернопільобленерго” піде з під молотка в цьому році

На приватизацію в цьому році планують виставити ВАТ «Тернопіль­обленерго», «Центренерго», «Запоріжжя­обленерго», акціонерну компанію «Харківобленерго», «Миколаївобленерго», «Хмельницькобленерго», Об’єднану гірничо-хімічну компанію, вугільну компанію «Краснолиманська», ПАТ «Азовмаш», державне підприємство «Завод «Електроважмаш»,  ПАТ «Сумихім­пром», «Одеський припортовий завод», ВАТ «Оріана», ПрАТ «Президент-Готель», державне публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг», фармацевтичну компанію «Індар».
Голова Фонду державного майна України Віталій Трубаров заявив: для шести підприємств з цього списку ФДМУ в 2018 році відібрав інвестиційних радників.
За частиною інших, за його словами, інвестиційні радники не затверджені, і почати практичну роботу з приватизації неможливо.
Натомість сьогодні триває підготовка до приватизації ПрАТ «Президент-Готель» інвестиційним радником «Конкорд Консалтинг» у консорціумі з «Бюро Маркуса» і Redcliffe Partners. ПАТ «Азовмаш», який не отримав жодної заявки від претендентів на інвестиційного радника, готуватиме до приватизації Фонд державного майна.
Крім того, на ВАТ «Оріана» та «Украгролізинг» має намір оголосити повторний конкурс iз відбору інвестиційного радника, оскільки в попередні рази подавалися лише по одному учаснику.
За іншими підприємствами iз переліку великої приватизації буде оголошено конкурс.