Головна Суспільство Влада взялася за “не правдивих” чорнобильців

Влада взялася за “не правдивих” чорнобильців

чорнобильціСлужбовці підприємства видали жінці фіктивну довідку про місце її проживання. На підставі підробленого документа остання отримала посвідчення чорнобильця, яке дало їй змогу користуватися не тільки більшими пільгами, а й отримати відповідні компенсації та доплати.

Прокуратура одного з районів порушила кримінальну справу стосовно як жінки, так і службовців підприємства.

Дослідчою перевіркою встановлено, що уродженка Львова звернулася до приватного підприємства (ПП) з проханням надати їй довідку про те, що впродовж 1981-2005 років вона постійно проживала в зоні посиленого радіоекологічного контролю. Цього ж дня службові особі ПП видали львів’янці завідомо неправдиву довідку про те, що вона проживала в одному з будинків Чорткова в період з 1981 по 2005 роки, незважаючи на те, що вказаний у довідці будинок було введено в експлуатацію лише в 1990 році. Водночас це дало змогу жінці отримати посвідчення особи, яка постійно проживає на території зони посиленого радіоекологічного контролю 4-ї категорії і користуватися передбаченими законодавством пільгами.

Втім це ще не все. У подальшому львів’янка звернулася в управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації з приводу видачі їй чорнобильського посвідчення вже 1-ї категорії, представивши при цьому експертний висновок Львівської МСЕК, де її захворювання було описане як таке, що пов’язане з наслідками аварії на ЧАЕС.

У зв’язку з тим, що для отримання вказаного посвідчення жінці потрібна була довідка про місце її проживання, вона у 2006 році знову звернулася в (ПП) для отримання довідки про те, що вона проживає в Чорткові вже з 1987 року. Цього ж дня службові особи ПП повторно видали львів’янці фіктивну довідку про місце її проживання. Після цього жінка звернулася до райуправління Пенсійного фонду щодо перерахунку їй пенсії, передбаченої ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок ЧАЕС». У подальшому на підставі рішення райсуду жінка отримала кошти з бюджету у сумі майже 261 тис. грн.

Як згодом з’ясували правоохоронці, львів’янка прописалася в одному із сіл Чортківського району лише у 2008 році, а до цього часу постійно проживала у Львові. Більше того, жителі будинку, в якому службовці підприємства незаконно «прописали» львів’янку, стверджують, що вона у ньому ніколи не проживала.

Як повідомили “Номер один” у прес-службі прокуратури області, прокуратура району порушила кримінальну справу стосовно 46-річної жінки за ст. 190 (шахрайство) та 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України, а стосовно службовців підприємства – за ст. 366 (службове підроблення) КК України. Триває слідство.