Головна Новини “Кінолог”-хабарник відбудеться штрафом

“Кінолог”-хабарник відбудеться штрафом

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляційну скаргу колишнього керівника кінологічного центру УМВС у Тернопільській області Петра Б., засудженого до 5 років позбавлення волі, про це повідомили в Прес-службі апеляційного суду Тернопільської області

За дресирування німецької вівчарки жителя Тернополя Василя М. органи досудового слідства звинуватили 40-річного Петра Б. у корупційному злочині та висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Колегія суддів апеляційного суду не погодилась із такою кваліфікацією дій обвинуваченого, вказавши, що, відповідно до чинного законодавства, керівник кінологічного центру УМВСУ в Тернопільській області не є службовою особою, яка займає відповідальне становище, оскільки не мав таких владних повноважень. Дії Петра Б. перекваліфіковано на ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та призначено покарання у виді 25 тис. грн штрафу з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на 2 роки.