Головна Політакценти У БПП заговорили про дострокові вибори

У БПП заговорили про дострокові вибори

Народний депутат від Тернопільщини Блоку Петра Порошенка Олег Барна, якого вважають неформальним спікером провладної фракції спрогнозував розвал коаліції та можливість Петром Порошенком скористатися правом розпуску парламенту.

“Коли політичні лідери депутатських фракцій зайнялися відвертими торгами за посади, а інші-за збереження вже отриманих посад, зайнялися цинічним політичним піаром, шантажем народу, Президента, Парламенту, загострюючи політичну та економічну кризу під назвою «коаліціанда», депутати фракції БПП прийняли жорстке, але правильне рішення: якщо коаліція не буде сформована протягом двох тижднів, то всім складом (140 чол) вийти іх коаліції після чого Президент має скористатися своїм правом оголосити про перевибори ВР.

Розуміючи серйозні та грунтовні ризики проходження на позачергових перевиборах у ВР значної, або навіть переважаючої, кількості проросійських сил (регіоналів), наші депутати та Президент всіма силами намагаємося привести депутятів до тями, розуму та заставити їх переформатувати, заново створитти коаліцію, але без популістичних партійних вивихів у головах, з метоє формування нового уряду, але за докорінно новими методами: політично незалежних, професійних, порядних і принципових спеціалістів, не пов’язаних із старою системою, котрих набирає, або погоджує новий прем’єр, який і несе за них повну відповідальтість. Такий новий уряд, з нових людей і стане порятунком країни. Але, якщо даний склад депутатів ВР не здатний на здоровий глузд, на порятунок країни, а, шляхом дешевого піару за лобіювання популістичних законів, вибивання посади прем’єра, шантажує невходженням у коаліцію як «Батьківщина», «Радикали», «Самопоміч», які вже запрограмовані на перевибори, та НФ, який продовжує вимагати квотування посад вже в новому уряді чи нав’язування прем’єру своїх міністрів, домагається гарантій недоторканості для Яценюка і далі вимагає збереження посади для Авакова та інших , незважаючи на кризу, війну, невдоволення і біду народу, ТО НАВІЩО ТАКІ ДЕПУТАТИ ТА ТАКА ВР. А тому В.Гройсман правильно робить, що не погоджується на нав’язаних йому міністрів.

Тож очевидно, що даний склад ВР із-за своєї непоміркованості чи жадібності не в змозі розв’язати політичну та економічну кризу, а отже не має право на існування. А тому, щоби не затягувати загострення кризи, вичерпавши всі можливі способи врозуміння депутатських фракцій та їх лідерів, що не дало результату, Президент таки призначить перевибори ВР. Бо імпотентність цього складу ВР вже буде встановлена, а проросійськість чи опоблочніть майбутнього складу ВР ще не доведена (хоча дуже ймовірна, але є сподівання на розсудливість народу)” – написав Олег Барна у Фейсбук.