Головна Новини Дівчині-медику з Тернопільщини Президент вручив орден

Дівчині-медику з Тернопільщини Президент вручив орден

“Я помираю” – таке повідомлення написала у соціальній мережі дівчина-медик з Тернопільщини Олеся Жуковська. А вчора її нагородив Президент орденом «За мужність»

Вона приїхала допомагати на Майдан за 250 км від рідного дому, нічого не сказавши батькам. А 20 лютого отримала важке поранення у шию, і дивом залишилася жива.
В час майдану,історію 21-річної кременчанки, яка дивом залишилася живою Олесі Жуковської переповідали всі.

Дівчина згадує: “Я була вдома, коли мені зателефонували друзі, сказали, що на Майдані починається щось страшне. Я заїхала у Михайлівський собор, взяла медикаменти і спустилася на Майдан”.

Було чутно постріли, але чогось особливо помітно не було. Біля Лядських воріт я побачила знайомих. Стояла там разом з ними. І раптом – постріл.

Я не зрозуміла, що відбулося. Думала, граната. Ніколи не забуду очі мого друга, який повернувся до мене з криком: “О Боже, у тебе влучив снайпер!”. Я побачила кров і зрозуміла, що мене поранено. Відчула нестерпний біль, злякалася, що помираю.
Я була на Майдані з кінця грудня. Чергувала, розносила ліки, приймала пацієнтів у КМДА. Було страшно, так. Але я була там потрібна. Реабілітація не знадобилася, я дуже швидко одужала. Зараз я живу в Києві, навчаюся у Богомольця [медичному університеті], все добре”, – розповіла Леся ТСН