Головна Новини У Тенополі взялися дезинфікувати маршрутки

У Тенополі взялися дезинфікувати маршрутки

При ускладнені епідситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ в області та, зокрема, в м. Тернополі, на виконання Постанови головного державного санітарного лікаря Тернопільської області № 1 від 15.01.16р. «Про ускладнення епідемічної ситуації в області із захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та організацію протиепідемічних заходів», рішень Комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації – в м. Тернополі запроваджено проведення щоденної обробки громадського транспорту. Протягом дня вологе прибирання із застосуванням деззасобів проводиться силами працівників автотранспортних підприємств, а у кінці робочої зміни – спеціалістами відділення дезінфектології міського відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».
Для проведення дезінфекції транспорту застосовується деззасіб «Гігасепт», що розпилюється за допомогою спеціальних гідропультів.
Так, з 19.01.2016 року проведено 529 обробок громадського транспорту.
Додатково рекомендовано забезпечити дотримання графіків руху громадського транспорту на всіх маршрутах з метою недопущення скупчення людей та їх переохолодження на зупинках, використовувати засоби індивідуального захисту (маски) усім працівникам громадського транспорту.