Головна Новини У Тернополі Патріоти і Бандерівці боролися за м’яч

У Тернополі Патріоти і Бандерівці боролися за м’яч

IMG_4584Для дітей, які мешкають у мікрорайоні «Новий світ», у неділю, 4 жовтня, організували футбольний турнір. У  змаганнях взяли участь чотири команди:  «Тернопіль Сіті», «Бандерівці», «Патріоти»,  «Ділова». Всього близько 40 хлопців прийшли на спортивний майданчик «Динамо», щоб спробувати свої сили. 

– На Новому світі живе дуже багато дітей, а  от займатися спортом їм немає де, – каже Віталій Мариновський. – Ми будемо робити все, аби облаштувати їм спортивні майданчики, організовувати різноманітні змагання, щоб зацікавити їх вести здоровий спосіб життя. Ми підготували для хлопців гарні подарунки. Діти відразу ж дуже зацікавилися цією ідеєю. Думаю, ми зробимо цей турнір традиційним. 
IMG_4477

 

Змагання проходили за коловою системою, тож команди мали змогу зіграти одна з одною.Переможцем турніру стала команда «Тернопіль Сіті», 2 місце зайняли «Патріоти», 3 місце – «Бандерівці», 4 місце – «Ділова». 

За 1, 2, 3 місце команди нагородили медалями. Всі призери змагань отримали цінні подарунки, а команди які зайняли перше та четверте місце та кращий бомбардир отримали фірмові м’ячі.

IMG_4662 

– Ми раді, що у нашому мікрорайоні організували такі змагання, – каже учасник змагань восьмикласник Віктор Тиран. –  Ми граємо у футбол вже три роки – разом з хлопцями створили свою команду. Сподіваємося сьогодні на перемогу. 
– Футбол – це командна гра, тому мені дуже подобається займатися саме цим видом спорту, – додає Андрій Ваврик. – А тут ще й чудова можливість позмагатися і показати свої вміння. 

IMG_4315 

На закінчення турніру відзначили кращих гравців у номінаціях: 

“Кращий бомбардир” – Стельмах Володимир (Тернопіль сіті) – забив 11 м`ячів, “Кращий воротар” – Іванчук Дмитро (“Патріоти”)

Наймолодший гравець – Стельмащук Андрій (“Бандерівці”) . Йому 8 років.

Призом у номінації “За мужність” був нагороджений Ходань Віктор (“Ділова”).

За ці номінації хлопці отримали призи. 

– Такі змагання дуже потрібні. Адже це насамперед здоров’я наших дітей, – зазначає  мама двох учасників змагань Світлана Стельмащук. –Хай вони краще грають у футбол, тренуються, аніж починають цікавитися шкідливими звичками чи комп’ютерними іграми. Мої сини Максим і Андрій дуже люблят футбол. Коли побачили оголошення, то  відразу ж організували друзів і разом взяли участь у турнірі. Сьогодня ми прийшли, щоб повболівати за них. Приємно, коли є люди, які підтримують розвиток спорту і роблять щось для популяризації його середдітей та молоді.

 

Віталій Мариновський планує зробити турнір із дворового футболу традиційним і проводити хоча б раз у півроку. Сьогодні відомий тернопільський підприємець балотується у депутати Тернопільської міської ради по округу №17 – «Новий світ». Каже, у цій частині міста особлива увага потрібна саме розвитку спорту. 

Стадіон у тернопільській школі №2 перебуває у плачевному стані. Його обов’язково потрібно відремонтувати, – додає Віталій. – Також на вул. Циганській  дитячий майданчик у поганому стані – її  потрібно привести до ладу. Мікрорайон «Новий світ» – це практично центральна частина міста. Але сюди поки що міська влада не особливо вкладала кошти. Тож будемо боротися за це, щоб це виправити і розвивати та вдосконалювати соціальну інфраструктуру у цій частині Тернополя.