Головна Політакценти Свобода забила останній цвях в свій гріб?

Свобода забила останній цвях в свій гріб?

svobodaСьогодні в Тернопільській обласній раді черговий раз відбувається саботаж адміністративної реформи оголошеної Президентом.

Каменем спотикання свободівської більшості і обласної адміністрації став проект Перспективного розвитку територіальних громад який має бути затверджений до 15 серпня для того, аби вибори відбулися за новими правилами і органи самоврядування обирали вже об’єднані громади, а не населені пункти. Також, за цим планом має відбуватися фінансування об’єктів інфраструктури перелік яких визначений ОДА – для цього уряд виділяє 100 мільйонів. Представники громад просять депутатів прийняти рішення, а ті невблаганні.

Однак, лідер ВО Свобода Олег Тягнибок та народні депутати від цієї політичної сили агітують проти децентралізації і разом з тим не пропонують альтернативи.

30 липня свободівці зірвали сесію обласної ради не прийшовши на неї.

Сьогодні ж Василь Хомінець навіть продемонстрував важливість такої сесії для своєї політичної сили, організувавши висвітлення в прямому ефірі державного телебачення. Але, як тільки зрозумів, що це тільки нашкодить свободівцям на виборах, трансляцію припинили, а сварки в залі не вщухли…

До слова, проект Стратегічного розвитку Тернопільської області в порядок навіть не внесли.