Головна Новини Чоловіки-помічники не мають відстрочки при мобілізації

Чоловіки-помічники не мають відстрочки при мобілізації

арміяВійськовий комісар Тернопільського об’єднаного міського військкомату Сергій Гаврилюк повідомив  членів виконавчого комітету міської ради про те, що чоловіки, які отримують статус помічника не мають жодних пільг при мобілізації.

Справа в тім, що на попередніх засідання виконкому затверджували багато рішень «Про призначення помічника». Через це у членів виконкому та міського голови виникли підозри, що таким чином чоловіки можуть уникати призову на військову службу під час мобілізації. Тому дали доручення управлінню соціальної політики надіслати запит до міського військкомату з проханням роз’яснити чи мають помічники пільги. Відповідь військового комісара міста членам виконкому зачитав на черговому засіданні 22 квітня виконуючий обов’язки начальника управління соціальної політики Володимир Сулима:

«На ваш інформаційний запит щодо роз’яснення чи мають пільги при мобілізації помічники, яких призначає виконавчий комітет, повідомляємо, що порядок призову військовозобов’язаних громадян України на військову службу під час мобілізації зокрема тих, хто звільняється від нього, чітко регламентований законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації помічникам дієздатних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, цим законом не передбачено, тобто пільг вони не мають. Відповідно до пункту 7 статті 23 вищевказаного закону, відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається військовозобов’язаним, які зайняті постійним доглядом за особою, що його потребує, відповідно до законодавства України, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд. Зокрема, об’єднаний міський військовий комісаріат особливу увагу приділяє наявності підтверджуючих документів стосовно потреби особи саме в постійному догляді та відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд.» – зазначено у відповіді військового комісара Тернополя Сергія Гаврилюка.