Головна Новини Тернопільські суди зробили крок на зустріч людям з обмеженими можливостями

Тернопільські суди зробили крок на зустріч людям з обмеженими можливостями

10859476_753355588067431_1359444766_nВчора в Тернополі судді, люди з обмеженими можливостями та громадські діячі сіли за круглий стіл аби обговорити і прийняти рішення про покращення доступу до правосуддя осіб з обмеженими можливостями.
Тернопільський активіст, який з 1989 року прикутий до інвалідного візка Олександр Башта просить жителів міста звертати увагу на автостоянки, відведені для інвалідів.
– Це прекрасно, що в нашому місті облаштували стоянку для машин осіб з інвалідністю, – скаржиться пан Олександр. – Однак дуже прикро, коли ти туди під’їжджаєш і бачиш, що твоє місце зайняте чиїмось авто. І належить воно явно не особі з обмеженими можливостями.
Вже сьогодні суди Тернополя роблять зручнішими для людей з інвалідністю, розповів координатор проекту “Справедливе правосуддя” Андрій Бурий.
– До кінця тижня ми встановимо інформаційні таблички шрифтом Брайля в окружному адміністративному суді, – каже координатор проекту “Справедливе правосуддя” Андрій Бурий. – А після завершення ремонтних робіт – і в міськрайонному суді. Впоратися плануємо до Нового року.
Тернопільська область стала пілотною, де вперше фонд “Право і Демократія” здійснив аналіз роботи Тернопільського міськрайонного суду й Тернопільського окружного адміністративного суду з питань забезпечення рівного доступу осіб із особливими фізичними потребами до правосуддя. Загалом у моніторингу взяло участь 20 судів різної юрисдикції з 10 регіонів України. Зокрема, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Хмельницької, Вінницької, Харківської, Одеської та Волинської областей.