Головна Новини Тернопільську освіту пора люструвати

Тернопільську освіту пора люструвати

PivtorakyКолишня компартійна номенклатура разом з новітніми корупціонерами і далі роблять в нас те, що захочуть. Прикладом цього є те, що робиться в обласному інституті підвищення кваліфікації  педагогічних працівників, про що останнім часом багато писала місцева преса. Інститут, що по суті керує освітою в області, залишається розсадником ретроградства і веде до деградації нашого суспільства. Прикладом цього є ще одна нова скандальна справа повязана з інститутом.

Як стало відомо, лідер місцевих радикалів Святослав Півторак давно закулісно «договорювався» (через посередників при владі) з керівництвом інституту підвищення кваліфікації про працевлаштування своєї дружини у цій установі. Напевно що не «за так». Про Лілію Півторак, дружину лідера радикалів Ляшка, відомо тільки те, що вона працює вчителькою історії в ПТУ №4. Директором цього ПТУ в свій час був Роман Півторак (батько Святослава), що як відомо разом з сином раніше притягалися в тому числі і до кримінальної відповідальності за корупційні дії.

Директор інституту Юрій Буган, що ще з радянських брежнєвських часів керує інститутом і постійно перебував в тій партії, що зараз при владі (КПУ, СДПУ і т.д.) вирішив «не світитися». Тому цю справу доручили знайомій Півтораків заступниці директора інститу Галині Свінних, що так само керує інститутом з часів СРСР.

Для того щоб працевлаштувати дружину Півторака керівництво інституту надумало звільнити з посади методиста завідуючого кабінетом історії Івана Букавина, що працює в інституті від часу початку Революції Гідності. Він є свідомим істориком-націоналістом, пропагандистом боротьби ОУН-УПА. За його ініціативи діти з всієї України зїхались 14 жовтня цього року на свято УПА в Антонівці Шумського р-ну. Він також є організатором запровадження вивчення в школах предмету «Історія міста Тернополя» і написав для нього підручники.Ще не придумана причина для звільнення Букавина, а Свінних вже «переконала» причетних до того осіб не продовжувати його річний контракт, який закінчується.

Точка зору обласного управління освіти, яким вже декілька місяців керує Любомир Крупа на цю справу поки що невідома. Закликаємо владу виконувати законодавство України про люстрацію не тільки на папері і звільняти з посад всіх тих, хто того заслужив: старих і нових партократів і корупціонерів. Не буде добра в Україні поки Україна не очиститься! Очистимо Україну разом!

ТМГО «Народна люстрація»

Слава Україні!

Героям Слава!