Головна Новини Через “раду на папері” Сиротюк не чує громаду

Через “раду на папері” Сиротюк не чує громаду

images (2)Активісти тернопільського осередку ВО «Автомайдан» висунули ультиматум членам недіючої громадської ради при облдержадміністрації – або з’являєтесь на засідання і пишете заяву про вихід зі складу ради, або ми вас привеземо та примусимо написати. Тим, хто має намір працювати, а не лише числитись, пропонують подальшу співпрацю.
– Жарти закінчились, не хочуть працювати – нехай добровільно прийдуть і напишуть заяву про вихід з громадської ради, – заявив голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – Вони вже втретє не можуть зібратись! От і сьогодні, 24 вересня, з понад 60 чоловік на засіданні були присутніми 18. Відповідно, кворуму не було. Не можуть самі з’явитись – ми їх привеземо.
Активісти тернопільського осередку ВО «Автомайдан» заявляють, що саме через бездіяльність громадської ради керівництво області не чує думки громади. Рада не працює, а лише числиться «для галочки». І востаннє збиралась влітку минулого року.
– Ми, як дієва громадська організація, хочемо увійти до складу нової ради і працювати! – заявив Ігор Василів.
Активісти «Автомайдану» запропонували надати їм списки членів громадської ради, аби власними силами повідомити тих про наступне засідання. Як і про те, що до 30 вересня вони мають написати заяву про вихід з ради. Однак, діючий голова громадської ради при ОДА Володимир Чубатий категорично відмовився надавати такі дані. Погодився лише після певного тиску.
– Ми вже сформували ініціативну групу для створення нової, дієвої громадської ради при ОДА, – каже активіст-автомайданівець Павло Іванечко. – Членам діючої, але недієвої, пропонуємо скласти повноваження. Хто хоче працювати – може увійти до нової ради. Також прийняли рішення звернутись до голови ОДА Олега Сиротюка з проханням розпустити існуючу лише «на папері» раду.