Головна Новини ТНПУ ім.В.Гнатюка – найвищий у рейтингу SciVerse Scopus серед тернопільських університетів

ТНПУ ім.В.Гнатюка – найвищий у рейтингу SciVerse Scopus серед тернопільських університетів

10678816_291732844350061_959927215209211986_nВ опублікованому рейтингу SciVerse Scopus станом на 27 серпня 2014 року Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка займає 43 місце серед 120 вишів України.

Варто відзначити, що рейтинги SciVerse Scopus оновлюються тричі на рік, і показники нашого університету стабільно високі, а в порівнянні з квітнем 2014 року ТНПУ ім.В.Гнатюка піднявся на три пункти. З приємністю відзначаємо, що серед тернопільських вишів наш університет посідає найвище місце.
Для порівняння:
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя – № 49,
Тернопільський національний економічний університет – № 66,
Тернопільський державний медичний університет імені І.Я.Горбачевського – № 85.

Довідково

Наукометричний апарат Scopus забезпечує отримання показників цитованості наукових робіт у виданнях, опублікованих після 1996 р. Тобто у Scopus підраховується кількість посилань на всі проіндексовані ресурси, але лише у ресурсах, опублікованих після 1996 р. На відміну від Web of Science, у Scopus не використовується поняття імпакт-факторів, замість нього журнали Scopus отримують публічно доступний індекс SJR.

Для оптимізації проведення аналітичних досліджень платформа має засіб контролю ефективності досліджень Research Performance Measurement (RPM). Інструментарій RPM ґрунтується на унікальній ідентифікації авторів, установ та видань; він дає змогу отримувати різноманітні мультимедійні аналітичні звіти по окремих учених, наукових установах, напрямах досліджень та назвах видань.