Головна Новини АТО вже добралося до Тернополя?

АТО вже добралося до Тернополя?

032b2cc936860b03048302d991c3498f139927248928 липня відбулася нечувана як для нашого тихенького містечка подія, Тернопільським міськрайонним судом для двох жителів області, підозрюваних у сприяння терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 КК України), обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. 

Двох рідних братів, напередодні  затримали «на гарячому» співробітники СБУ під час вербування ними у одному із місцевих барів рекрутів для ведення бойових дій у зоні АТО на боці терористів. Виконуючи інструкції офіцерів ФСБ, вони підшукували серед тернополян волонтерів, бажаючих долучитися до діяльності терористичних організацій «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка»,  а також організації акцій протесту і провокацій. Правоохоронці стверджують, що володіють неспростовними доказами того, що затримані інструктували, організовували матеріальне забезпечення, практичне тренування, бойову підготовку залучених осіб у спеціальних таборах на території Російської Федерації для їх подальшої участі у терористичних акціях на Сході України. За участь у бойових діях на боці ДНР та ЛНР тернополяни обіцяли завербованим грошову винагороду в сумі восьми тисяч гривень в місяць, з додатковою оплатою за кожного знищеного українського військовослужбовця та правоохоронця.

Як бачимо, відголосок боротьби на далеких фронтах Донеччини та Луганщини докотився і до Тернопільської області, і цьому не має нічого дивного, адже терористи не визнають влади України, її кордонів, закону і моралі. Вони готові діяти підступно і зухвало, використовуючи будь-яку найменшу можливість для нанесення «удару у спину». Хто б раніше міг подумати, що в Тернопільській області, краї вільнодумних патріотів, яким пощастило уникнути «зомбування» російськими мас-медіа, можуть проживати члени терористичних ЛНР і ДНР.

Сьогодні правоохоронцям вдалось затримати вербувальників і припинити їх злочинну діяльність, але ж скількох корисливих тернополян вони вже встигли переманити на бік ворога? Скільки наших сусідів зі зброєю в руках воюють у лавах терористів або тихо очікують команди до дій у тилу від «роботодавців» із ФСБ?  А про те, що такі «молодчики» мабуть є говорить сам факт вербування рекрутів у Тернополі, бо де ж  ви бачили рибалку, який ловитиме рибу на водоймі без кльову. Чому ж так трапилося, що світ перевернувся із ніг на голову? Мабуть, за двадцять три мирних роки незалежності ми втратили почуття самозбереження, занадто розслабилися, стали м’якими і толерантними до загроз, жарти з якими просто не припустимі.

На сьогоднішній день ми маємо ідеальну ілюстрацію того, що боротьба з терористами методом домовленостей і поступок є безглузда. Замовчування  та ігнорування проблеми її не вирішить, лише жорсткі заходи здатні ліквідовувати основну масу цього руху. І нетерпимість до посібників терористів має бути тотальною, як на міжнародному і національному рівнях, так і на рівні буденного життя кожного громадянина.