Головна Політакценти Для саморозпуску та перевиборів до парламенту є як мінімум три підстави

Для саморозпуску та перевиборів до парламенту є як мінімум три підстави

DSC_8767«Для саморозпуску та перевиборів до Верховної Ради України є як мінімум  три підстави. По-перше, це вимога українського народу і її потрібно виконати, по-друге – парламент VII скликання давно не відповідає настроям у суспільстві і по-третє – він вже не здатний на ефективні реформи», – заявив народний депутат України від фракції «УДАР» Ігор Побер. 

 

За словами Ігоря Миколайовича, Майдан, анексія Криму і війна з російськими окупантами на Донбасі сформували нову українську націю, котра хоче, щоб її представляли ефективні, некорумповані, патріотичні владні інститути. Натомість значна частина парламенту – це «пташки гнізда Януковича», які отримали свої мандати через підкуп чи адмінресурс, або ж депутати від Компартії, яку взагалі треба заборонити у зв’язку з антидержавною діяльністю.

 

«Близько 70% українців вимагають перевиборів, – продовжив Ігор Побер. –  Не дивно, адже у нинішньому складі Верховної Ради сидять люди, які є «п’ятою колоною» держави-агресора, котрі відповідальні за смерті людей на Майдані, приймали злочинні закони 16 січня та підримують сепаратистів».

 

Побер наголосив, що вихід з коаліції «УДАРу» розпочав процес перезавантаження парламенту та запустив конституційний механізм, який дасть Президентові можливість розпустити ВР та призначити дострокові вибори.